استاندارد FSSC 22000Reviewed by مدیریت سایت on Jun 3Rating:

استاندارد FSSC 22000 چیست ؟
تاریخچه ی استاندارد FSSC: سازمان GFSI به دلیل نقص در بخش PRP استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ که توسط سازمان ایزو در سال ۲۰۰۵ منتشر شد این استاندارد را تایید ننمود . سپس شرکت های صنایع غذایی دنیا متشکل از نستله ، یونیلیور ، دنون ، کرافت برای رفع این نقص استاندارد جدیدی به نام PAS 220 را توسط BSI در سال ۲۰۰۸ منتشر کردند.

در سال ۲۰۰۹ سازمان ایزو استاندارد PAS 220 را در قالب ISO 22002-1 با عنوان برنامه های پیش نیازی PRP(s) منتشر کرد.
سازمان GFSI با تایید استاندارد ISO 22002 پذیرفت که استانداردهای ایزو ۲۲۰۰۰ و ایزو ۲۲۰۰۲ می توانند به عنوان مرجع قرار بگیرند . بنابراین در سال ۲۰۱۰ استاندارد FSSC 22000 را به دنیا معرفی کرد.

در سال های بعد با انتشار ۳ استاندارد ISO 22002-2:2013 ویژه ی کیترینگ و ISO 22002-3:2011 ویژه ی زراعت و ISO 22002-4:2013 ویژه ی تولید کنندگان بسته بندی های صنایع غذایی دامنه ی کاربرد استاندارد FSSC22000 را افزایش داد و در سراسر زنجیره غذایی تامین نمود.

FSSC 22000

FSSC 22000گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی غذا در سطح جهانی است زیرا:

به طور کامل توسط سازمان GFSIبه رسمیت شناخته شده است.

ادغام مدیریت ایمنی مواد غذایی و مدیریت کیفیت با دیگر سیستم های مدیریتی مانند مدیریت زیست محیطی، پایداری و بهداشت و ایمنی را امکان پذیر می سازد.

توسط یک بنیاد غیر انتفاعی اداره می شود و توسط هیئت مستقل سهامداران اداره می شود.

شفافیت در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی را افزایش می دهد.

اجازه می دهد تا سازمان های کوچک و یا کمتر توسعه یافته FSMS ( سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ) قوی که در سراسر جهان پذیرفته شده است را اجرا کنند.

FSSC 22000 الزامات مورد نیاز برای تضمین یک سیستم مدیریتی را برای برآورده کردن نیازهای تنظیم کنندگان، مشتریان تجارت مواد غذایی و مصرف کنندگان تعریف می‌کند. سازمان‌ها در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی می‌توانند از گواهی‌نامه FSSC ۲۲۰۰۰ صرف‌نظر از اندازه یا پیچیدگی آن‌ها بهره‌مند شوند. آن‌ها شامل سازمان‌هایی هستند که کنترل، تولید یا فرآیند را در بر می‌گیرند.

محصولات حیوانی فاسد شدنی (به عنوان مثال گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، محصولات لبنی و ماهی).
محصولات گیاهی فاسد شدنی (به عنوان مثال میوه‌های تازه بسته‌بندی و آب‌میوه تازه ، سبزیجات تازه بسته‌بندی، سبزیجات سالم).
محصولات با عمر ماندگاری طولانی در دمای محیط (به عنوان مثال محصولات کنسرو شده، بیسکوییت، اسنک، روغن، آب آشامیدنی، نوشیدنی‌ها، آرد، شکر، نمک).
مواد غذایی (ویتامین ها ، مواد معدنی ،مواد زیستی آنزیم‌ها و فراوری).
مواد بسته‌بندی مواد غذایی (تماس مستقیم و غیر مستقیم با غذا).
غذا و خوراک برای حیوانات (خوراک دام ،خوراک ماهی).
محصولات اولیه حیوانی (مثل شیر، ماهی، تخم‌مرغ ،عسل).
جابه جایی و ذخیره‌سازی در سرتاسر زنجیره تامین مواد غذایی.
خدمات غذاخوری شامل اتاق غذاخوری، راه‌آهن ، مدرسه و اتاق غذاخوری صنعتی، بیمارستان‌ها).

الزامات استاندارد FSSC 22000 شامل موارد زیر است:

تدوین خط مشی توسط مدیریت ارشد سازمان
تعیین اهداف که شرکت شما را وادار به پیروی از این سیاست می‌کند.
برنامه‌ریزی و طراحی یک سیستم مدیریت و مستندسازی سیستم
نگهداری سوابق عملکرد سیستم
ایجاد یک گروه از افراد واجد شرایط برای تشکیل تیم ایمنی مواد غذایی
تعریف رویه های ارتباطی برای اطمینان از ارتباط موثر با مخاطبین مهم خارج از شرکت (نظارتی، مشتریان، تامین کنندگان و دیگران) و ارتباطات داخلی موثر
داشتن یک طرح اضطراری
برگزاری جلسات بررسی مدیریت برای ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
تامین منابع کافی برای کارآیی مؤثر FSMS از جمله کارکنان آموزش دیده و واجد شرایط، زیرساخت کافی و محیط کار مناسب برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی
پیروی از اصول HACCP
ایجاد یک سیستم ردیابی برای شناسایی محصول
ایجاد یک سیستم اقدام اصلاحی و کنترل محصول غیرقابل انطباق
حفظ یک روش مستند برای رسیدگی به خروج محصول

گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی

منبع : شرکت SQF

 

صدور گواهینامه ایزو

آکادمی آموزشی

دانستی های ایزو