ISO 21422 | IDF 242 استاندارد بینالمللی برای تعیین موادتشکیل دهنده غذای نوزادان به تازگی منتشر شدهاست.
یکی از مواد غذایی به شدت تنظیم شده در جهان شیر خشک نوزادان است ، بنابراین بررسی دقیق این ترکیبات یک امر سختگیرانه می باشد . ایزو یک سری استانداردهایی برای تایید بسیاری از مواد تشکیل دهنده دارد،که نشان می دهد محصول برای مصرف ایمن است و حاوی همان چیزی می باشد که روی قوطی بسته بندی نوشته شده است.
آخرین استاندارد ، ISO 21422 | IDF 242 برای تعیین محتوای کلرید، به تازگی منتشر شده است.
خدمت به یکی از آسیب پذیر ترین قشر جمعیت، تولید شیرخشک نوزاد می باشد که باید پیش از رسیدن به قفسه های سوپرمارکت ها به مقررات سخت پایبند باشند . برچسب زدن مواد غذایی اغلب مطابق با Codex Alimentarius یا Food code ، که مراجع بین المللی برای مکمل های غذایی هستند ، تنظیم می شود.
کدکس برنامه استاندارد غذاهای مشترک است که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) ایجاد شده است که هماهنگ با استانداردهای بین المللی مواد غذایی می باشد و سلامت مصرف کننده را حفظ کرده و شیوه های منصفانه در تجارت مواد غذایی را ترویج می دهد.
ایزو، در همکاری با تعدادی از نهادهای صنعت بینالمللی، در حال توسعه مجموعهای از استانداردهای بینالمللی در زمینه روشهای معتبر تحلیل برای شیرخشک نوزادان است که برای تایید این ترکیبات طراحی شدهاست و در نتیجه انطباق با استانداردهای جهانی کدکس را نشان میدهد.
علاوه بر این، بیشتر این استانداردها به وسیله روشهای مرجع و حل اختلاف به کار گرفته شدهاند یکی از این استاندارد، استاندارد ) ISO21422 242 (IDF، شیر، محصولات لبنی، غذای نوزاد و روش تیتراسیون کلرید – پتانسیومتری می باشد که روشی برای تعیین کلرید در شیر خشک نوزادان، شیر و محصولات لبنی را مشخص میکند.
ISO21442 (IDF242)نتیجه همکاری نزدیک بین ISO ، فدراسیون بین المللی لبنیات IDF) و استانداردهای مستقل سازمان توسعه بینالمللی AOAC میباشد.
کارشناسان مربوط به ایجاد آن شامل افرادی از صنایع، سازمان های نظارتی، آزمایشگاه های تجاری و دانشگاهی هستند، که نشان دهنده یک استاندارد واقعا هماهنگ است که می تواند برای برآورده کردن قوانین برچسب گذاری در سراسر جهان استفاده شود.
سایر استانداردها در در این سری ، که هم اکنون در حال توسعه است عبارتند از:
ISO 21424 | IDF 243، شیر، فرآورده های شیر ، شیر خشک نوزادان و مواد مغذی افراد بالغ – تعیین مواد معدنی و عناصر کمیاب – روش طیف سنجی جرمی پلاسما (ICP-MS)؛
ISO 15151 | IDF 229، شیر، فرآورده های شیر ، شیرخشک نوزاد و مواد مغذی افراد بالغ – تعیین مواد معدنی و عناصر کمیاب – روش اسپکترومتری انتشار اتم های پلاسما (ICP-AES)
ایزو همچنین دارای طیف گسترده ای از سایر استانداردهای بین المللی برای تایید محتویات شیر خشک نوزادان است از جمله آن ها برای ترکیب اسیدچرب (ISO 16958 | IDF 231) ، ید کامل (ISO 20647 | IDF 234)؛ویتامین A و E ISO 20633) ) ، ویتامین B12 (ISO 20634); ، ویتامین C (ISO 20635) ، ویتامین D (ISO 20636) ، میواینوزیتول (ISO 20637) ، نوکلئوتید (ISO 20638) و پانتوتنیک اسید (ISO 20639).
منبع : بخش اخبار سایت ایزو https://www.iso.org/news/ref2320.html
گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی