ایزو 2848 استاندارد ساخت و ساز ساختمان و همچنین اصول و قواعد مربوط به ساخت و ساز است. این استاندارد، در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. ایزو 2848، اصول و قوانین در ساخت ابنیه و اهداف هماهنگی مقیاسی را بیان کرده و قوانین کلی مورد کاربرد در تعیین ابعاد ساختمان، جایگذاری و اندازه اجزای سازنده، تجهیزات و اتصالات را مشخص میکند. این استاندارد مرتبط با استاندارد 6750 انگلستان است.
ایزو 2848 باعث میشود اجزای ساختمانی با اندازههای استاندارد تهیه شده و بهطور مناسب در محل مورد نظر نصب و برقرار شوند، که این امر از منظر اقتصادی کاملا به صرفه است.
اهداف ایزو 2848
هدف اصلی ایزوی ساخت و ساز ساختمان، کمک به اصولی سازی و صنعتی کردن حوزه ساختمان سازی و صنایع وابسته است. با استفاده از ایزو 2848 اجزای ساختمانی با اندازههای استاندارد تهیه شده و در محل مورد نظر به مناسبترین شکل نصب میشوند. در چنین شرایطی صرفه اقتصادی ساختمان بهبود مییابد، همچنین دیگر اهداف این استاندارد بین المللی شامل موارد زیر است:
- همکاری آسانتر بین طراحان، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و پیمانکاران ساختمانی
- استفاده از اجزای ساختمانی استاندارد در ساخت انواع ساختمان
- در مرحله طراحی، آمادهسازی نقشههای ساختمانی، تعیین سایز و مکان هر یک از اجزای ساختمان و ارتباط آن با اجزای دیگر و بهطور کل با خود ساختمان را تسهیل میکند
- بهبود اندازه استاندارد اجزای ساختمان
- قابلیت تعویض و جایگزینی اجزای دارای هر نوع مواد، شکل یا روشهای تولید
- تسهیل روند ساخت با اصولیسازی نصب و جایگذاری اجزای ساختمان
- اطمینان از هماهنگی ابعادی بین اجزای نصب شده (تجهیزات، مخزنها و وسایل دیگر) با سایر قسمتهای ساختمان
بنابراین ایزو 2848 اهداف مشخص شده و بهطور کلی اصول و قواعد به کار گرفته شده در تعیین ابعاد ساختمان، موقعیت ساختمانها و ابعاد قطعات را بیان میکند.
فواید استفاده از استانداردهای بینالمللی
استانداردهای بین المللی ایزو، ابزارهای استراتژیک و دستورالعملهایی هستند برای مقابله با برخی از چالشهای شرکتهایی که میخواهند کسبوکارشان را مدرن کنند. همچنین این اطمینان حاصل میشود که فعالیتهای کسبوکارشان تا آنجا که ممکن است مفید بوده و در افزایش بهرهوری و دسترسی به بازارهای جدید به شرکتها کمک زیادی میکند. از مهمترین مزایای استفاده از استانداردهای بینالمللی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفهجویی در هزینهها: استانداردهای بینالمللی به عملیات بهینهسازی و در نتیجه بهبود خط پایان کمک میکنند.
- بالا بردن رضایت مشتری: استانداردهای بینالمللی باعث بهبود کیفیت، افزایش رضایت مشتری و افزایش فروش میشوند.
- دسترسی به بازارهای جدید: استانداردهای بینالمللی به جلوگیری از موانع تجاری و باز کردن بازارهای جهانی کمک میکنند.
- افزایش سهم بازار: استانداردهای بینالمللی افزایش بهرهوری و مزیت رقابتی را تسهیل میکنند.
- مزایای زیست محیطی: استانداردهای بینالمللی به کاهش اثرات منفی صنایع بر محیط زیست کمک میکنند.