دستورالعمل جدید بین المللی برای ارتقاء مسئولیت اجتماعی در زنجیره مواد غذایی جهانی ISO / TS 26030:2019
مسئولیت اجتماعی در زنجیره مواد غذایی جهانی :مسئولیت اجتماعی در زنجیره مواد غذایی نه تنها برای تجارت خوب است بلکه یک تجارت همگانی است. به تازگی راهنمایی های بین المللی جدید برای بخش محصولات کشاورزی – غذایی منتشر شده است.
مسئولیت اجتماعی در زنجیره مواد غذایی جهانی :صنعت غذا و کشاورزی از پایان دادن به گرسنگی و چاقی به حفاظت از منابع طبیعی خود، نقش بزرگی در توسعه پایدار دنیای ما ایفا میکند.
ISO 26000یک مرجع بین المللی برای مسئولیت های اجتماعی است و راهنمایی های بهینه ای را برای کمک به سازمان ها برای کار با روشی اخلاقی و شفاف ارائه می دهد که به طور مستقیم به توسعه پایدار کمک می کند.
اکنون ، یک استاندارد جدید فنی برای صنعت کشاورزی – غذایی، راهنماییهای مخصوص به بخش را در خصوص اجرای مسئولیت اجتماعی و به طور خاص، ISO 26000 ارائه میدهد.
ISO / TS 26030:2019 مسئولیت اجتماعی در زنجیره مواد غذایی جهانی
ISO / TS 26030:2019، مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار – دستورالعملهای مربوط به استفاده از ISO26000: 2010 در زنجیره غذایی، راهنماهایی را در مورد این که چگونه یک سازمان در زنجیره تولید غذا میتواند به توسعه پایدار کمک کند، در حالی که تمامی قوانین، مقررات و انتظارات ذینفعان را در نظر میگیرد.
این استاندارد کمک می کند تا سازمان هایی مانند شرکت های مواد غذایی ، مزارع ، تعاونی ها ، و خرده فروشان ، صرف نظر از اندازه و موقعیت مکانی خود ، لیستی از فعالیت ها را تهیه کنند تا آنها را به مسئولیت پذیری اجتماعی تر سوق دهد.
Sandrine Espeillac ، مدیر کمیته فنی ISO که این دستورالعمل را تهیه کرده است ، گفت: تقاضای بیشتر مصرف کنندگان برای انجام اقدامات پایدار و مسئولانه اجتماعی در هر مرحله از زنجیره تولید مواد غذایی وجود دارد و نیاز واقعی سیستم ها و فرآیندهای بین المللی را ایجاد می کند.
بخش غذا و کشاورزی تأثیر قابل توجهی در جهان و تندرستی ما دارد.
ISO / TS 26030:2019
بنابراین استفاده از ISO / TS 26030 نه تنها به بهبود مسئولیت اجتماعی و پایداری در صنایع غذایی کمک خواهد کرد بلکه تأثیر مثبتی بر کل جامعه خواهد گذاشت. این استاندارد همچنین به سازمان ها کمک می کند تا در بسیاری از 17 اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد مشارکت کنند.
Espeillac می افزاید: این با مشارکت سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) در توسعه این سند نقش دارد.
علاوه بر این ، این مشخصات فنی ایزو به هماهنگی رویکردهای مختلف پایداری در سطح بین المللی کمک خواهد کرد و به کاربران یک مزیت رقابتی می بخشد.
این سند با استفاده از ISO 26000: 2010 در زنجیره غذایی با تمرکز بر جنبه های اصلی هفت موضوع اصلی آن ، یعنی حاکمیت سازمانی ، حقوق بشر ، شیوه های کار ، محیط زیست ، عملکردهای منصفانه ، موضوعات مصرف کننده و مشارکت و توسعه جامعه ، راهنمایی هایی را ارائه می دهد.
ISO / TS 26030:2019 همچنین یک سمپوزیوم برای دستیابی به اهداف مسئولیت اجتماعی بود که در اوایل امروز در شورای اقتصادی ، اجتماعی و محیط زیست دولت فرانسه در پاریس ، فرانسه برگزار شد.
منبع : سایت ایزو
گردآوری و ترجمه: الهه تقی زاده بهجتی