ISO/TR 19838:2016 – میکروبیولوژی آرایشی
ISO / TR 19838: 2016 دستورالعمل های کلی برای توضیح استفاده از استانداردهای بین المللی میکروبیولوژی آرایشی را بر اساس هدف (کنترل بازار، توسعه محصول، و غیره) و محصول مورد آزمایش ارائه می دهد.
ISO / TR 19838: 2016 را میتوان برای برآورده کردن الزامات استاندارد ایزو در محدودههای میکروبیولوژی ISO17516 استفاده کرد.
هر تولید کننده لوازم آرایشی دارای مسئولیت دوگانه نسبت به کیفیت میکروبیولوژیکی محصولات خود است.
اولی تضمین این است که محصول، خریداری شده، از تعداد و انواع میکروارگانیسمهایی که میتواند بر کیفیت محصول و سلامت مصرفکننده تاثیر بگذارد، مبرا است. این کار به طور کلی با اعمال روش تولید خوب (GMP) در طول عملیات تولید و بستهبندی و در صورت لزوم با استفاده از آزمونهای محتوای میکروبی بر روی محصولات نهایی تضمین میشود.
دومین مورد این است که اطمینان حاصل شود که میکرو ارگانیسمهایی که در طی استفاده از محصول معمولی معرفی میشوند، تاثیری منفی بر کیفیت یا ایمنی محصول ندارد. این امر به طور کلی با انجام تستهای اثربخشی نگه داری (یا آزمونهای چالش) در طول مرحله توسعه محصول جدید تضمین میشود.
به منظور تضمین کیفیت محصول و ایمنی برای مصرف کنندگان، توصیه میشود که یک آنالیز ریسک میکروبی مناسب برای تعیین انواع محصولات آرایشی که این گزارش فنی قابلاجرا خواهد بود انجام شود.
محصولاتی که خطر میکروبیولوژیکی کمی دارند ، در استاندارد ISO 29621 شرح داده شده است. این محصولات به عنوان دشمن شناخته نمی شوند. بنابراین، در انطباق با GMP، ریسک کلی پایینی را برای کاربر ایجاد میکنند. محصولاتی که مطابق با ویژگی های مندرج در استاندارد ISO 29621 هستند، نیازی به آزمایش های میکروبیولوژیکی از جمله تست چالش و آزمایش محصول نهایی ندارند.
ISO TC 217 یک مجموعه جامع از استانداردها را برای ارزیابی نگهداری ضد میکروبی محصولات آرایشی و کیفیت میکروبیولوژیکی محصولات نهایی (روش ها و محدودیت ها) فراهم می کند.
تولید کنندگان میتوانند تصمیم بگیرند که آیا میتوانند نشان دهند که محصولات آنها مطابق با الزامات مشخصشده در ایزو ISO17516 و ISO11930 است.
ISO/TR19838:2016
ISO / TR 19838: 2016 دستورالعمل های کلی برای توضیح استفاده از استانداردهای بین المللی میکروبیولوژی آرایشی را بر اساس هدف (کنترل بازار، توسعه محصول، و غیره) و محصول مورد آزمایش ارائه می دهد.
ISO / TR 19838: 2016 را میتوان برای برآورده کردن الزامات استاندارد ایزو در محدودههای میکروبیولوژی ISO17516 استفاده کرد.
هر تولید کننده لوازم آرایشی دارای مسئولیت دوگانه نسبت به کیفیت میکروبیولوژیکی محصولات خود است.
اولی تضمین این است که محصول، خریداری شده، از تعداد و انواع میکروارگانیسمهایی که میتواند بر کیفیت محصول و سلامت مصرفکننده تاثیر بگذارد، مبرا است. این کار به طور کلی با اعمال روش تولید خوب (GMP) در طول عملیات تولید و بستهبندی و در صورت لزوم با استفاده از آزمونهای محتوای میکروبی بر روی محصولات نهایی تضمین میشود.
دومین مورد این است که اطمینان حاصل شود که میکرو ارگانیسمهایی که در طی استفاده از محصول معمولی معرفی میشوند، تاثیری منفی بر کیفیت یا ایمنی محصول ندارد. این امر به طور کلی با انجام تستهای اثربخشی نگه داری (یا آزمونهای چالش) در طول مرحله توسعه محصول جدید تضمین میشود.
به منظور تضمین کیفیت محصول و ایمنی برای مصرف کنندگان، توصیه میشود که یک آنالیز ریسک میکروبی مناسب برای تعیین انواع محصولات آرایشی که این گزارش فنی قابلاجرا خواهد بود انجام شود.
محصولاتی که خطر میکروبیولوژیکی کمی دارند ، در استاندارد ISO 29621 شرح داده شده است. این محصولات به عنوان دشمن شناخته نمی شوند. بنابراین، در انطباق با GMP، ریسک کلی پایینی را برای کاربر ایجاد میکنند. محصولاتی که مطابق با ویژگی های مندرج در استاندارد ISO 29621 هستند، نیازی به آزمایش های میکروبیولوژیکی از جمله تست چالش و آزمایش محصول نهایی ندارند.
ISO TC 217 یک مجموعه جامع از استانداردها را برای ارزیابی نگهداری ضد میکروبی محصولات آرایشی و کیفیت میکروبیولوژیکی محصولات نهایی (روش ها و محدودیت ها) فراهم می کند.
تولید کنندگان میتوانند تصمیم بگیرند که آیا میتوانند نشان دهند که محصولات آنها مطابق با الزامات مشخصشده در ایزو ISO17516 و ISO11930 است.
ISO 22715:2006
ایزو 22715: 2006 الزامات لازم برای بسته بندی و برچسب گذاری همه محصولات آرایشی را تعریف می کند که طبق مقررات ملی یا اقدامات موردنظر که برای فروش یا توزیع رایگان طراحی شده اند، تعریف شده است.
مقررات ملی می تواند در موارد متعدد سختگیرانه تر از این استاندارد بین المللی باشد.
این استاندارد بین المللی برای استفاده در لوازم آرایشی در نظر گرفته شده است.
نکته :برای بسته بندی و برچسب زدن خمیر دندان ومحلول های شستشوی دهان، به استاندارد ISO 11609 و ISO 16408 مراجعه کنید.
برای اهداف این سند، اصطلاحات و تعاریف زیر اعمال می شود.
1- بسته بندی اولیه
بستهبندی که برای تماس مستقیم با محتویات طراحی شدهاند.
2- بسته بندی ثانویه
بستهبندی های طراحی شده برای یک یا چند بسته اولیه و شامل هر نوع مواد نگهدارنده، (در صورتی که وجود داشته باشد)، طراحی شدهاند.
منبع : سایت ایزو گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی