رفتن به محتوا

دوره آموزشی
تشریح الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO22000:2018/

خانه » دوره های آموزشی » تشریح الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO22000:2018/
تاریخ برگزاری : 4 و 5 مهر 1402
شیوه برگزاری دوره :
آنلاین
مدت دوره : 2 روزه
شهریه دوره : 2300000 تومان
ایزو 22000

درحالیکه زندگی انسان روزبه‌روز پیچیده‌تر، سخت‌تر و ناسالم‌تر می‌شود، اهمیت سلامت و ایمنی غذایی هم روزبه‌روز بالاتر می‌رود. سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی یا ایزو 22000 می‌تواند نقش مهمی در راه تضمین ایمنی مواد غذایی ایفا کند. دوره سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی کیو سی بی با هدف افزایش آگاهی و ارتقای دانش افراد برای استقرار، پیاده‌سازی، اجرا و بهبود مداوم سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، افزایش ایمنی و بهداشت مواد غذایی در کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید مواد غذایی برگزار می‌شود.

كليه مخاطره‌هايي كه مي‌توانند سلامت ماده غذايي را به خطر بیندازند، بايد در چرخه توليد مواد غذايي شناسايي و مدیریت شوند. ISO 22000:2018 به‌طور كامل به اين موضوع پرداخته است. این ایزو، استانداردی جهانی است که علاوه بر جنبه‌هاي ايمني مواد غذایی، جنبه‌هاي ديگر همچون آگاهي مصرف‌كننده از محصول خريداري‌شده و موضوع اخلاق در تجارت و… را هم مورد توجه قرار داده است. گواهینامه ISO 22000:2018، نيازمندي‌هاي سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را براي تضمين سلامت مواد غذايي در زنجيره توليد تا مصرف‌كننده نهايي مشخص كرده است. با شرکت در دوره سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی می‌توانید با این اصول و مفاهیم آشنا شوید.

سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی یا ایزو 22000

استاندارد ایزو 22000، تركيبي از اصولHACCP ، روش‌هاي اجرايي آن كه در كميسيون كدكس مواد غذايي تعريف شده‌اند و برنامه‌هاي پيش‌نياز آن (PRPs) است. در استاندارد ISO 22000: 2018 تمامي خطرهایی كه احتمال دارد در زنجيره توليد مواد غذايي پیش بیایند، شناسايي و ارزيابي شده است. در نتيجه به راحتي توسط واحد فرآوري و يا ساير واحدها در طول زنجيره توليد تا عرضه قابل‌كنترل هستند. خطراتی که در این استاندارد مد نظر هستند، ممکن است مرتبط با فرآیند، تأسیسات، تجهیزات و… باشند.

ISO 22000:2018 یا سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، يكی از استانداردهای مواد غذایی در سطح جهاني است كه در سال‌های گذشته به تصويب اعضاي سازمان جهاني استاندارد (ISO) رسيده است. همه واحدهایی كه در فرآیند توليد مواد غذايي دخیل هستند، تحت پوشش این استاندارد قرار دارند. از جمله توليدكنندگان مواد اوليه، توليدكنندگان خوراك دام و آبزيان، پرورش‌دهندگان دام، طيور و آبزيان، شركت‌هاي حمل‌و‌نقل كالا، انبارهاي نگهداري محصول، توليدکنندگان مواد افزودني، توليدكنندگان مواد بسته‌بندي، توليدکنندگان مواد شيميايي، نظافت و گندزدايي سطوح كارخانه‌هاي مواد غذايي و شركت‌هاي خدمات‌رساني.

محتوای دوره مدیریت ایمنی مواد غذایی

سرفصل‌هایی که در دوره سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی کیو سی بی پوشش داده می‌شوند، شامل این موارد هستند:

  • اصول و ساختار استانداردها و سازمان ایزو
  • معرفی چرخه PDCA  در استاندارد ISO 22000:2018
  • دامنه کاربرد استاندارد
  • مروری بر تعاریف و اصطلاحات 
  • مفهوم ایمنی مواد غذایی
  • مفهوم ریسک
  • تحلیل محیط‌های داخل و خارج سازمان
  • معرفی ذینفعان و نحوه شناسایی الزامات آنها
  • تشریح الزامات مرتبط با رهبری و مدیریت سازمان
  • آشنایی با خط مشی و ارائه نمونه خط مشی کیفیت
  • تدوین نقش‌ها، مسئولیت‌ها و اختیارات سازمانی
  • اقدامات مرتبط با مدیریت ریسک و فرصت‌ها
  • شناسایی و ارزیابی ریسک در ISO 22000:2018
  • اصول تدوین اهداف و برنامه دستیابی به آنها
  • طرح ریزی تغییرات
  • منابع انسانی – زیر ساخت‌ها
  • عوامل توسعه‌یافته خارجی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • کنترل فرآیند ها – محصولات و خدمات ارائه شده خارجی
  • اصول مرتبط با صلاحیت و آگاهی کارکنان
  • ارتباطات از قبیل داخلی و خارجی در ISO 22000: 2018
  • آشنایی با اطلاعات مدون
  • اصول کنترل بر اطلاعات مدون
  • طرح‌ریزی و کنترل عملیات
  • برنامه‌های پیش نیازی  (PRP)
  • آشنایی با سیستم قابلیت ردیابی
  • آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری
  • آشنایی با ۷ اصل HACCP
  • کنترل عدم انطباق‌های محصول و فرآیند
  • آشنایی با فرآیند بازپس‌گیری
  • پایش – اندازه‌گیری – تجزیه و تحلیل و ارزیابی
  • اصول ممیزی داخلی در سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • بازنگری مدیریت
  • آشنایی با بهبود مستمر در سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
  • آشنایی با اصلاح، اقدام اصلاحی و عدم انطباق

مخاطبان دوره آموزشی ایزو 22000

اگر در یکی از گروه‌های زیر قرار می‌گیرید، می‌توانید در دوره ایزو 22000 شرکت کنید:

  • مدیران ارشد و مدیران تولید
  • مدیران کنترل کیفی
  • مسئولین فنی و کارشناسان آزمایشگاه‌های مواد غذایی
  • مشاوران و ممیزان سیستم‌های مدیریتی ایزو
  • دانشجویان مهندسی صنایع غذایی  و تمامی افراد علاقمند
دوره های آموزشی مرتبط
دوره آموزشی تشریح الزامات سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 2015 png_jpeg

تشریح الزامات سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2015

دو روزه ساعت
دوره آموزشی تشریح الزامات، مستندسازی و ممیزی داخلی سیستم مدیریت آموزش ISO 10015:2019

تشریح الزامات استاندارد مدیریت موثر فرایند آموزشی ISO 10015:2019

یک روزه ساعت
Untitled-36

آشنایی با الزامات استاندارد ISO 45001 : 2018

دو روزه ساعت
دوره آموزشی آشنایی با ارزش گذاری برند ISO 10668 2010

آشنایی با  ارزشگذاری برند ISO 10668:2010

یک روزه ساعت
Untitled-18

تشریح الزامات سیستم مدیریت انرژی ISO 50001:2018

دو روزه ساعت
دوره آموزشی تشریح الزامات مدیریت دانش ISO 30401:2018

دوره آموزشی تشریح الزامات سیستم مدیریت دانش ISO 30401:2018

یک روزه ساعت
ثبت نام