مميزي مديريت تغيير
مميزي مديريت تغيير: سناريوي ذيل مثالي در خصوص مميزي حرفه اي و غيرحرفه اي از نظر مميز حرفه اي و غير حرفه اي را بيان ميكند تا معناي مميزي بندهاي مهم استاندارد را ياد بگيريم.
سناریو مميزي مديريت تغيير
فرض كنيد مدیر تحقیق و توسعه شرکت ایکس برای کاهش زمان بستهبندی يك نوع محصول ، پیشنهاد استفاده از یک دستگاه جدید را به مدیریت ارشد ارائه داده است.
با توجه به مزایای استفاده از این دستگاه از قبیل:
١- کاهش تعداد نیروی انسانی
٢-کاهش مصرف انرژی
٣-کاهش هزینه های سرویس و نگهداری تجهیزات
مدیریت ارشد بلافاصله دستور اجرای پروژه جدید را صادر نمود.
بدون در نظر گرفتن درست یا غلط بودن این تصمیم گیری، از دیدگاه دو ممیز سیستم مدیریت، به این موضوع می پردازیم:
الف) نظر آقای تغییر نژاد( ممیز حرفهای) :
در خصوص این سناریو من معتقدم هر سه پارامتر هدف از تغییر، تاثیر تغییر بر شرایط یکپارچگی سیستم و اطلاعات مربوط به منابع ، در نظر گرفته شده است و این موضوع علیرغم کاستی هایی که دارد ”عدم انطباق” نیست. برای ایجاد ارزش افزوده ممیزی، ”توصيه می کنم ” که سیستم مدیریت تغییر با بهرهگیری از دانش متخصصین این حوزه طرح ریزی، مستند و اجرا گردد تا شاهد اثربخشی مدیریت تغییر در سازمان باشیم.
ب) و اما نظر آقای آشفته (ممیز غیرحرفهای “بلانسبت جمع“):
من فكر ميكنم نحوه اجرای مدیریت تغییر در این سازمان خیلی ابتدایی به انجام رسیده است و با تخفیف، یک ”عدم انطباق” ” از ”نوع جزئی ”می باشد. چراکه هیچ سیستم مدونی برای مدیریت تغییر طرح ریزی نشده است. چگونگی بررسی پارامترهای تاثیرگذار در مدیریت تغییر باید در یک روش اجرایی مکتوب ثبت و ایجاد سابقه گردد.
نتیجه گیری :
آقای تغییر نژاد به صورت کاملا حرفهای خواستههای سیستم مدیریت کیفیت در فرایند مدیریت تغییر را بررسی میکند، بدون اینکه نظر شخصی خودش را در امر ممیزی دخیل نمایند.
در استاندارد ISO9001:2015 هیچ اشاره ای به وجود روش اجرایی مکتوب در زمینه مدیریت تغییر نشده است و فقط شواهد اجرای مدیریت تغییر با خواسته استاندارد باید مورد بررسی قرار گیرد. درصورتی که آقای آشفته هنوز در استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ویرایش سال ۱۹۹۴ گیر کرده و برای هر فرآیند یا فعالیتی روش اجرایی مدون طلب میکند، که همین باعث میشود از متن خارج شده و به حاشیه بپردازد.
” ممیز خود را ممیزی کنید”
مميزي مديريت تغيير
پارامترهای ذیل جزء لاینفک مدیریت تغییر می باشد چون :
-
علت نیاز به تغییر، هدف و ماهیت تغییر را مشخص می کند و بدین شکل انتطارات و پارامترهای اندازه گیری اثربخشی مدیریت تغییر مشخص میشود
-
تاثیر تغییر پیشنهادی بر سایر شرایط موجود ، هر گونه پیامدهای مثبت و منفی بالقوه مربوطه پس از تغییر و یکپارچگی سیستم مدیریت را مدنظر قرار میدهد و با در نظر گرفتن این پارامتر، اقدامات مورد نیاز برای کاهش اثرات منفی و افزایش اثرات مثبت را قبل از تغییر می توان در نظر گرفت
-
اطلاعات مربوط به منابع مورد نیاز اجرای تغییر پیشنهادی نیز قبل از انجام تغییر می تواند راهگشای تصمیم سازی مدیریت ، جهت استفاده از منابع موجود یا تامین منابع جدید می باشد
منابع شامل :
-
نیروی انسانی
-
تجهیزات
-
روش انجام کار
-
مواد اولیه
-
مالی
بنابراین با اجرای صحیح مدیریت تغییر در کاهش هزینه ها، استفاده بهینه از منابع ،افزایش بهره وری و افزایش خشنودی ذینفعان خود، “تغییر مثبت در کسب و کارتان “را تجربه کنید .