روش اجرايــي ممیزی داخلیReviewed by مدیریت سایت on Jun 1Rating:

روش اجرايــي ممیزی داخلی : در این بخش می توانید یک نمونه روش اجرایی ممیزی داخلی را مشاهده بفرمایید.
1-هدف از تدوين اين روش ممیزی داخلی ، تشريح نحوه انجام مميزي داخلي مطابق با استاندارد ISO9001:2008-  ISO22000:2005 مي باشد .2- دامنه روش ممسزس داخلی براي اجراي عمليات مميزي داخلي روي كليه فرآيندها و فعاليت هاي مؤثر بر كيفيت و مستندات نظام مديريت كيفيت و ایمنی مواد غذایی ، در تمام زمينه هاي عنوان شده در نظامنامه كيفيت و ایمنی مواد غذایی را شامل شده و بايد مندرجات آن از سوي كليه مميزان داخلي رعايت گردد.

3-تعاريف و واژگان :

3-1- مميزي : فرايند مستند شده ، مستقل و سيستماتيك براي بدست آوردن شواهد و ارزيابي عيني آن براي تعيين اينكه معيارهاي مميزي برآورده شده اند .
3-2- مميز داخلي / سرمميز داخلي : شخص واجد شرايط براي اجراي مميزي كه بر اساس نظر مديريت ارشد / نماينده مديريت انتخاب ميگردد .
3-3- مميز شونده : سازمان يا واحد و يا فرآيندي كه مورد مميزي قرار ميگيرد
3-4- انطباق : برآورده شده يك نيازمندي را انطباق گويند .
3-5- عدم انطباق : بر آورده نشدن يك نيازمندي را عدم انطباق گويند .
3-6- تعيين تكليف عدم انطباق: اقدامي كه در مورد يك مقوله نامنطبق بايد صورت گيرد، تا عدم انطباق بر طرف گردد .
3-7- شواهد عيني : اطلاعاتي كه وجود و صحت چيزي را نشان مي دهد .
3-8- گزارش مميزي داخلي : گزارش واقعيت هايي متكي بر شواهد عيني كه در هنگام مميزي تهيه مي شود .
3-9- سازمان : منظور گروه فروشگاه اتكا مرکزی رشت مي باشد .
3-10-برابر با استاندارد ISO9000:2005 – سيستم هاي مديريت كيفيت – مباني واژگان

4-مسئوليت :

مديريت و برنامه ريزي مميزي داخلي بعهده نماينده مديريت و سرپرست تيم ايمني بوده و تيم مميزي آموزش ديده ، وظيفه مميزي واحد هاي محوله را دارد.

 

5-شرح فعاليت :

5 -1-كليات
مميزی داخلي بر اساس چك ليست هاي مميزي انجام مي شود كه توسط مميزان داخلي و با لحاظ كردن مندرجات مستندات فرآیندها/ واحدها و الزامات استاندارد ISO9001:2008 و ISO 22000:2005 تهيه شده است .

5 -2- طرح ريزي مميزي داخلي
مميز هاي داخلي توسط مميزان داخلي انجام مي شود . اين مميزها در دوره هاي زماني حداكثر سالیانه بر اساس فرم برنامه ساليانه مميزي داخلي و نيز با توجه به اولويت و وضعيت فعاليتها انجام مي گيرد.

5-3-اجراي مميزي داخلي
مميز هاي داخلي توسط افرادي مستقل از كسانيكه مسئوليت مستقيم در فرآيند مورد مميزي دارند انجام ميگيرد .به اين منظور به كمك فرم برنامه ساليانه مميزي داخلي كيفيت كه در ابتداي هر سال تهيه مي شود ، مميزان داخلي ضمن حضور در واحد مميزي شونده ، ابتدا هماهنگي هاي لازم با حضور نماينده مديريت و ساير مسئولين واحد مميزي شونده انجام مي شود ، سپس بر اساس فرم چك ليست مميزي شواهد و يافته هاي خود را ثبت و موارد عدم تطابق مشاهده شده را مشخص مي نمايند .

سپس نتايج مميزي در جلسات تيم مميزي مورد بررسي واقع و روي عدم تطابقهاي مشاهده شده و نوع آن تصميم گيري نموده و نتيجه را در فرم اصلاح/اقدام اصلاحی/پیشگیرانه/بهبود درج و يك نسخه از آن به مدير واحد مميزي شونده تحويل داده ميشود. واحد هاي مميزي شونده موظفند اقدامات لازم را در مهلت تعيين شده مطابق روش اجرایی اقدام اصلاحی انجام و نتايج آنرا در فرم اصلاح/اقدام اصلاحی/پیشگیرانه/بهبود ثبت نمايند.

برنامه زماني انجام مميزي داخلي كه حاوي روز و ساعت مميزي مي باشد با امضاء نماينده مديريت و سرپرست ایمنی مواد غذایی طي فرم برنامه ساليانه مميزان داخلي به واحد ها اعلام مي شود.
مميزي هاي داخلي به اين صورت انجام مي شود كه قبل از هر مميزي برنامه ساليانه مميزي داخلي از طريق نماينده مديريت یک ماه زود تر از زمان ممیزی، به واحد ها اعلام مي شود . اين برنامه كه با هماهنگي مديران واحد ها تنظيم مي شود . نشان دهنده روز ، ساعت و واحد مميزي شونده مي باشد .

مميزان داخلي ضمن حضور در واحد مميزي شونده ابتدا مي توانند ضمن بازديد از محل فعاليت نسبت به طرح پرسش هاي خود اقدام نمايند .

در مميزي داخلي ، مميزان اقدام به كنترل اجرا يا عدم اجراي مندرجات مستندات تهيه شده براي واحد ها را نيز مي نمايند .
‌در كليه واحد ها مميزان موظفند اجراي مستندات عمومي ، مثل روش اجرايي كنترل مدارك را كنترل و مميزي نمايند .
در انجام مميزي داخلي ، مميزان مجاز مي باشند كليه مستندات مرتبط را ملاحظه و بررسي نموده و با پرسنل مربوطه گفتگو و مصاحبه نمايند .
مميزي گروه مميزا ن داخلي ، بر اساس همين روش اجرايي و چك ليست مربوطه بعهده نماينده مديريت و سرپرست ایمنی مواد غذایی يا يك نفر از برون سازمان است .
چنانچه عدم تطابقي كه در فرم اصلاح/اقدام اصلاحی/پیشگیرانه/بهبود به واحد مميزي شونده اعلام شده است در مميزي مجدد (پيگيري مميزي ) ، بسته نشود موضوع بطور كتبي به اطلاع مديريت ارشد يا نماينده مديريت جهت اقدام مؤثر رسانيده مي شود .

گزارشات ممیزی داخلی توسط نماينده مديريت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته تا در جلسات بازنگري مديريت مورد بررسي قرار گيرد .

مميزان داخلي موظفند هنگام مميزي ، نمونه ها و شواهد عيني از مميزي انجام شده را در چک لیست ممیزی داخلی ثبت نموده و در فرم اصلاح/اقدام اصلاحی/پیشگیرانه/بهبود به آن اشاره كنند تا مميزي شونده بتواند براحتي نسبت به بر طرف كردن عدم تطابق مشاهده شده اقدام نمايد .

 

5-4- سوابق مميزي داخلي :

سوابق و نتايج كليه مميزي هاي داخلي انجام گرفته ثبت و طبق روش اجرايي كنترل سوابق نگهداري مي شود .

6- مدارک و سوابق ذیربط:

– فرم اصلاح/اقدام اصلاحی/پیشگیرانه/بهبود
– فرم چك ليست مميزي داخلي
– فرم برنامه ساليانه مميزي داخلي

7- منابع و مراجع:

1- استاندارد ISO 22000:2005 سیستم مدیریت ایمنی غذا
2- استاندارد ISO 9001:2008 سیستم مدیریت کیفیت – الزامات
3- استاندارد ISO 9000:2005 سیستم های مدیریت کیفیت – مبانی واژگان

 

صدور گواهینامه ایزو

آکادمی آموزشی

دانستی های ایزو