رفتن به محتوا

تزریقات ایمن

خانه » وبلاگ » تزریقات ایمن

استاندارد تزریقات ایمن

حدود ۱۶ میلیارد تزریق در سراسر جهان انجام می‌شوند، که هر کدام از آن‌ها خطر انتقال بیماری را باخود همراه دارند. استفاده از سرنگ افزایش یافته است. ایزو در حال رسیدگی به مشکل با استانداردهای استفاده از سرنگ  یک بار مصرف و مجموعه‌ای از الزامات برای جلوگیری از آسیب‌های ناخواسته است. برخی از این استانداردها به روز می‌شوند تا  برای اهداف مناسب باشند.مطالعه سال ۲۰۱۴ که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) مورد بررسی گرفت، برآورد کرد که در سال ۲۰۱۰ بیش از ۱.۷ میلیون نفر مبتلا به ویروس هپاتیت B (HBV), تا ۳۱۵ هزار نفر مبتلا به ویروس هپاتیت  C(HCV) و بسیاری از ۳۳۸۰۰ مبتلا به HIV از طریق تزریق ایمن آلوده شده‌اند.

در حالی که در جهان توسعه‌یافته ، اغلب تزریق ها ایمن است ، اما در سراسر جهان با استفاده مجدد از تجهیزات تزریق ، کنترل ضعیف سوزن‌ها بعد از استفاده و تمیز کردن غیر رسمی ، همچنان در برخی از مناطق ایجاد مشکل می‌کنند.

سازمان بهداشت جهانی

در سال  2000 برنامه ایمنی تزریقات  را راه‌اندازی کرد و شبکه جهانی تزریق ایمن (SIGN) در تلاش برای دستیابی به استفاده ایمن و مناسب از تزریقات در سراسر جهان راه‌اندازی شد. در آغاز این برنامه، بر این باور بود که حدود ۴۰ درصد از تزریق با استفاده از تجهیزات تزریق مجدد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به میلیون‌ها مورد جدید HBV و HCV و صدها هزار مورد ابتلا به اچ آی وی کمک می‌کند.

ابتکار سازمان بهداشت جهانی منجر به توسعه بسیاری از طرح‌های جدید سرنگ با ویژگی‌هایی شد که سرنگ را پس از اولین استفاده غیر فعال می کنند.با این حال ،همه آن‌ها هدف سرنگ های تک منظوره را محقق نکردند. ایزو در حال حاضر استانداردهایی را برای انواع مختلف سرنگ های  بدون نسخه های خودکار غیرفعال کننده منتشر کرده بود، بنابراین به نظر طبیعی می‌رسید که باید این سری را با استانداردهای جدید برای سرنگ‌های با ویژگی‌های غیرفعال کننده خودکار گسترش دهد.

کمیته تخصصی ایزو  در مورد سیستم‌های تزریق  به رسمیت شناخته شده است که استفاده مجدد از سرنگ تنها مخاطره نیست. عفونت با آسیب ناشی از سوزن  تصادفی یک  تهدید بسیار خطرناک برای سلامت بود به ویژه برای تامین کنندگان مراقبت‌های بهداشتی و افرادی که با سوزن در تجهیزات پزشکی یا مکان‌های عمومی در تماس هستند.

مسیر پیشگیری

براساس ابتکارات سازمان بهداشت جهانی، کمیته تخصصی ISO در حال تحقیق در مورد خطرات استفاده مجدد از سرنگ استفاده‌شده و این واقعیت است که استانداردهای موجود برای سرنگ های یک بار مصرف زیرپوستی (ISO 7886-1 و ISO 7886-2) و سوزن های  زیرپوستی  (ISO 7864) به طور خاص خطر استفاده مجدد را مورد توجه قرار نداده اند. این کمیته در مورد توسعه استانداردهای جدید برای کاهش این ریسک‌ها و در نتیجه جلوگیری از گسترش بیماری‌های مرگبار مثل HBV، HCV و  HIVبه توافق رسید.جلوگیری از استفاده مجدد سرنگ و اجتناب از آسیب های ناخواسته توسط سوزن های آلوده به وضوح به این هدف کمک خواهد کرد.

اگرچه استانداردسازی کار در این زمینه سال‌ها پیش آغاز شد، اما همچنان نیاز است که شیوه‌های تزریق ایمن را در مقیاس جهانی مطرح کنیم. بنابراین تصادفی نیست که منسوخ کردن استفاده مجدد از سرنگ یک هدف کلیدی در اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (سازمان ملل متحد) است، که بخشی از دستور کار توسعه پایدار  که توسط رهبران جهان در سال ۲۰۱۵ تصویب شده است.SDG3   متعهد به   پایان‌بخشی   بیماری همه گیر ایدز، سل، مالاریا و بیماری‌های گرمسیری   فراموش‌شده، و هپاتیت، بیماری‌های   منتقل شده از آب و سایربیماری‌های مسری تا سال   2030   می شود   .

جلوگیری از استفاده مجدد سرنگ و اجتناب از آسیب های ناخواسته توسط سوزن های آلوده به وضوح به این هدف کمک خواهد کرد.William Dierick ، که در ابتدا استانداردهای توسعه سرنگ های خودکار را به عنوان بخشی از کمیته فنی ISO / TC 84، دستگاه های مدیریت داروها و کاتتر ها، رهبری می کند، می گوید که فلسفه کمیته برای تمرکز بر ایمنی بیمار و اطمینان از به روز رسانی الزامات استانداردها میباشد.

تزریقات ایمن تر

دلایل زیادی برای افزایش ایمنی تزریقات وجود دارد. قیمت و کمبود مزمن تجهیزات پزشکی اقدامات شدیدی را شامل می‌شود که شامل استفاده مجدد از تجهیزات تزریق تک منظوره هستند. علاوه بر این ،مطالعات علمی نشان می‌دهند که مدیریت تزریقات، نه تنها برای پرسنل پزشکی ،بلکه برای کارکنان جانبی مانند نظافتچی, کارگران رخت شویی و یا تکنسین‌های آزمایشگاه نیز وجود دارد.

سازمان بهداشت جهانی در تلاش برای کاهش خطرات ناشی از آسیب و انتقال بیماری، در سال ۲۰۱۵ یک سیاست جدید در زمینه ایمنی تزریق آغاز کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا هر وقت مناسب، تا سال ۲۰۲۰ به سرنگ مهندسی ایمنی تبدیل شوند. این کمیسیون دستورالعمل‌های ایمنی تزریق بسیار دقیقی صادر کرده‌است که در آن تعدادی از ویژگی‌های ایمنی برای سرنگ که نه تنها از دریافت‌کننده تزریقات محافظت می‌کند، بلکه مامور بهداشت و درمان است که آن‌ها را نیز مدیریت می‌کند.

سازمان بهداشت جهانی از سرنگ‌های طراحی‌ شده برای ایمنی استفاده می‌کند تا مشخصات دقیق مکانیزم ایمنی هر نوع سرنگ را فراهم کند و یک درک مشترک بین تمامی کاربران راهنما فراهم کند. این استانداردهای ایزو به طور منظم به روز می‌شوند تا اطمینان حاصل کنند که به رفع نیازهای تولیدکنندگان و کاربران ادامه می‌دهند و تکنولوژی‌های جدیدی را که در کاهش خطر بیماری‌های قابل انتقال نقش دارند, در نظر بگیرند.

گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی

به این مطلب امتیاز دهید
گروه آموزش کیوسی‌بی

گروه آموزش کیوسی‌بی

Leave a Replay

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

شرکت Q.C.B ITALIA، یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده گواهینامه‌های بین‌المللی از ایتالیا است. این شرکت با شعار کمک به مشتریان برای افزایش بهره‌وری و با استفاده از سیستم‌های مدیریتی، فعالیت‌های مختلفی در جهت ارائه گواهینامه‌های ایزو در بخش‌های مختلف صنعتی و خدماتی انجام می‌دهد.

آخرین مطالب

برای دریافت خبرنامه QCB ایمیل خود را وارد کنید.