استاندارد چای مطالعه برگ های چای برای تبدیل به دنیایی بهتر
چای یکی از رایجترین نوشیدنیها در دنیا است که در زمانهای تحمل فشار و استرس، هیچ چیزی شبیه به یک فنجان چای خوب نیست.روز بینالمللی چای برای ترویج تولید و مصرف پایدار طراحی شدهاست و ایزو دارای مجموعهای از استاندارد چای است که میتواند به آن کمک کند.
چای سرشار از آنتی اکسیدان ها و پر از خواص ضد التهابی و کاهش وزن است ، انواع مختلفی دارد و از مزایای آن سلامتی و تندرستی می باشد.
با حدود 6.4 میلیون تن چای در سال 2019 که در سطح جهانی معامله می شود ، تعدادی که انتظار می رود تا سال 2025 به 7.7 میلیون تن برسد ، صنعت چای یک تجارت بزرگ است که از تعداد زیادی از مردم کشورهای در حال توسعه حمایت می کند.
بهبود زنجیره ارزش چای ، از طریق تولید مسئولیت پذیر و پایدار ، راهی قدرتمند برای حمایت از میلیون ها زندگی و معیشت مردم است.
به این ترتیب ، می تواند به برخی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل مانند کاهش فقر شدید (هدف 1) ، مبارزه با گرسنگی (هدف 2) ، توانمندسازی زنان کمک شایانی کند.
استانداردهای بینالمللی ایزو به علاوه بیشتر در توسعه دارد که میتواند به حمایت از این صنعت و این اهداف از طریق بهبود کیفیت کمک کند.
اینها شامل معیارهایی برای تعیین مواد موجود در چای از قبیل کافئین یا پلی فنول ، تعریف چای های مختلف مانند سبز ، سیاه یا سفید و روش های نمونه برداری است و سایر استانداردهای در دست تهیه از جمله آنهایی است که برای چای اولونگ ، بنفش و ماچا وجود دارد.
همه اینها به بهبود کیفیت چای و ایجاد زمینه ای برای کل زنجیره تأمین کمک می کند.
استاندارد چای
چای اولونگ چیست ؟
اولونگ یا چای اولونگ (OOLONG TEA) به نوعی از چای گفته میشود که در اثر اکسیداسیون ناقص برگههای چای تولید میشود.
این چای معمولاً در کشور چین تولید میشود.
چای ماچا MATCHA TEAچیست؟
یک نوع چای سبز پودری است. ماچا نوعی خاص از چای سبز است که از چند صد سال پیش در کشورهای آسیایی برای درمان برخی بیماریها، حفاظت از بدن و نیروبخشی استعمال میشود.
چای ماچا از جمله نوشیدنیهای پرطرفدار در چین و آسیا است. ماچا نوعی پودر بدست آمده از چای سبز است که علاوه بر خواص چربیسوز، بو و رنگ بسیار خوبی دارد.
استاندارد چای
استانداردهای بین المللی ISO برای چای توسط کمیته فنی ISO / TC 34 ، محصولات غذایی ، کمیته فرعی SC 8 ، چای تهیه شده است که دبیرخانه آن بطور مشترک توسط BSI ، عضو ایزو برای انگلیس و SAC ، عضو ایزو برای چین توسعه داده شده است.
انواع استاندارد های چای و زمان انشار آن ها:
ISO/TC 34/SC 8/WG 4 چای سفید آخر ۲۰۲۱
ISO/TC 34/SC 8/WG 6 طبقه بندی چای آخر سال ۲۰۲۰
ISO/TC 34/SC 8/WG 7 چای اولونگ آخر سال ۲۰۲۰
ISO/TC 34/SC 8/WG 10 چای سبز – واژگان آخر سال ۲۰۲۰
ISO/TC 34/SC 8/WG 11 چای بنفش آخر سال ۲۰۲۲
ISO/TC 34/SC 8/WG 12 چای فوری آخر سال ۲۰۲۲
ISO/TC 34/SC 8/WG 13 چای ماچا آخر سال ۲۰۲۲
سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه چای استاندارد های مرتبط زیر را منتشر کرده است.
چای – نام های بازرگانی شماره استاندارد: استاندراد ملی ایران ۵۳۶۰
هدف از نگارش این استاندارد، شناساندن نام های بازرگانی چای سیاه است، که طبقه بندی آن بر پایه اندازه ذرات انجام گرفته است.
این استاندارد تنها درباره چای سیاهی که به روش اسمی (ارتدکس۱) در درون کشور تهیه میشود، کاربرد دارد.
چای سیاه – ویژگی ها و روش های آزمون شماره استاندارد : استاندارد ملی ایران ۶۲۳
هدف از تدوین این استاندارد ، تعیین ویژگی های حسی ، شیمیایی ، میکروبی ، نمونه برداری ، روش های آزمون ، بسته بندی و و نشانه گذاری چای سیاه ، می باشد.
چای – روش نمونه برداری شماره استاندارد : استاندارد ملی ایران ۶۲۴
هدف از این استاندارد ارائه روش نمونه برداری چای است.
چای معطر – نام های بازرگانی شماره استاندارد : استاندارد ملی ایران ۱۰۲۴۲
هدف از تدوين اين استاندارد تشريح متداول ترين واژه هاي مورد استفاده در چاي معطر است.
بسته بندی چای – بسته بندی کیسه ای – ویژگی ها و روش های آزمون شماره استاندارد : استاندارد ملی ایران ۲۵۰۶
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگي ها و روش آزمون كاغذ صافي و بسته بندي چاي كيسهاي مي باشد.
اين استاندارد در مورد اجزاء تشكيل دهنده بسته هاي چاي كيسه اي كه كاغذ صافي آن از خمير حاصل از الياف سلولز ساخته شده كاربرد دارد.
منبع : سایت ایزو و سازمان ملی استاندارد ایران
گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!