روز جهانی مواد غذایی

اطمینان از اینکه کسی در روز جهانی غذا گرسنه نخواهد ماند.

هر ساله ۱۶ اکتبر روز جهانی مواد غذایی می باشد.

 

براساس سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) ، نزدیک به 690 میلیون نفر گرسنه هستند و بیماری همه گیر COVID-19 به طور بالقوه 83 میلیون نفر دیگر را به 132 میلیون نفر افزود .

بعلاوه ، هر سال حدود 14٪ از مواد غذایی تولید شده جایی بین مزرعه به بازار از بین می رود. با این وجود کارهای زیادی می توان برای کاهش این تعداد و بهبود توزیع مواد غذایی در سراسر جهان انجام داد.

 

 

ISO بیش از ۱۶۰۰ استاندارد برای بخش تولید مواد غذایی دارد كه برای ایجاد اطمینان در محصولات غذایی ، بهبود روش های كشاورزی و ترویج خریدهای پایدار و اخلاقی طراحی شده اند.

آنها همچنین تعدادی از مناطق دیگر از جمله آزمایش تغذیه و ایمنی ، کیفیت ، بسته بندی و ردیابی را پوشش می دهند.

 

 

در حالی که روز جهانی غذا را جشن می گیریم ، در اینجا چند استاندارد برای قرار دادن غذا در سفره همه افراد آورده شده است:

قدرت بخشیدن به کشاورزان کوچک تر

 

کشاورزان حدود 75٪ از زمین های کشاورزی جهان را اداره می کنند و 80٪ مواد غذایی جهان را تولید می کنند ، این بدین معنی می باشد که باید از آنها مراقبت کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها از شرایط عادلانه و قیمت مناسب برخوردار هستند.

 

 

سری استانداردهای ISO 34101 برای دانه های کاکائو پایدار و قابل ردیابی نمونه ای است که می تواند کمک کند. مجموعه ای از دستورالعمل ها را برای روش های کشاورزی سازگار با محیط زیست ، قابلیت ردیابی دانه های کاکائو و بهبود شرایط اجتماعی و معیشتی کشاورزان و همه کسانی که در زنجیره تأمین کاکائو  دخالت دارند ، را ارائه می دهد.

 

 

علاوه بر این ، توافق نامه کارگاه بین المللی IWA 29 ، سازمان  کشاورزان حرفه ای – رهنمودها ، هدف آن ایجاد حرفه ای بودن سازمان های کشاورزان  کوچک در بازارهای نوظهور است که به آنها امکان تجارت بین المللی را می دهد.

 

 

ایمنی در تمام طول راه

 

ایمن نگه داشتن غذا در هر مرحله از مزرعه تا  سفره برای کاهش گرسنگی ، بیماری و فقر ضروری است.  سری استانداردهای  ISO 22000 با ارائه رهنمودها و بهترین روش برای مدیریت خطرات در تمام زمینه های تولید مواد غذایی ، به مدیریت ایمنی غذا می پردازند.

 

 

با استاندارد هایی برای مواد غذایی منفرد مانند ISO 20980 ، کنگر فرنگی – مشخصات و روش های آزمایش ، کیفیت و ایمنی مواد غذایی تولید شده و تجارت در سراسر جهان تضمین می شود.

با ارائه مشخصات و روش های آزمون مربوط به ظاهر ، کیفیت ، ذخیره سازی ایمن ، بسته بندی و حمل و نقل ، تجارت و ردیابی را آسان تر می کنند ، شرایط و تجارت را برای همه بهبود می بخشند.

آنها همچنین با ارائه روش ها و توصیه هایی که همه می توانند درک کنند ، به تشویق ورود محصولات جدید و مواد غذایی به بازار کمک می کنند.

ISO صدها استاندارد از جمله استانداردهای مربوط به میوه ها ، سبزیجات ، غلات ، گوشت ، محصولات لبنی و غیره را دارد.

ذخیره ایمن

ذخیره نامناسب مواد غذایی می تواند از نظر کیفیت و کمیت ضررهای قابل توجهی ایجاد کند ، بنابراین باعث گرسنگی می شود و فشار بیشتری را به تولید کنندگان وارد می کند.

 

ISO 6322 ، ذخیره غلات و حبوبات ، تنها نمونه ای از بسیاری از استانداردهای ذخیره سازی مواد غذایی ISO است که با ارائه راهنمایی های فنی برای نگهداری صحیح و ایمن ، از تلفات پس از برداشت محصول جلوگیری می کند و کیفیت را به طور همزمان بهبود می بخشد

.

 

شرایط اجتماعی بهتر برای کارکنان کشاورزی

 

ISO 26000 برای مسئولیت اجتماعی و ISO 20400 برای خرید پایدار رفتار مسئولانه اجتماعی را تشویق می کنند و شرایط اخلاقی را برای کارگران کشاورزی و شیوه های خرید پایدار در کل زنجیره تولید مواد غذایی ارتقا می دهند.

 

علاوه بر این ، مشخصات فنی ISO / TS 26030 – یک برنامه ISO 26000 در بخش مواد غذایی – نقش مهمی در کمک به صفر شدن گرسنگی و تغذیه بهتر در سراسر جهان دارد.

منبع : سایت ایزو

روز جهانی ایمنی مواد غذایی : روز جهانی ایمنی مواد غذایی همراه با پنج سوال از  CODEX  (منتشر شده در ۵  ژوئن  ۲۰۲۰ )

 

 

هر ساله در تاریخ ۷ ژوئن روز جهانی ایمنی مواد غذایی می باشد. امسال و در دومین سال روز جهانی ایمنی مواد غذایی (7 ژوئن 2020) ، همه ما فرصتی داریم تا افرادی را که به حفظ امنیت غذای ما کمک می کنند ، بشناسیم.

پس از موفقیت کمپین 2019 ،  این سال همچنین در مورد ارتقاء آگاهی همچنین در مورد ترویج آگاهی و اصرار بر اقدام با برجسته کردن آنچه همه می‌توانند برای تضمین امنیت غذایی انجام دهند، است. چه در حال رشد ، پردازش ، حمل و نقل ، ذخیره ، توزیع ، فروش ، آماده سازی ، سرو یا مصرف مواد غذایی باشید ، در حفظ  ایمنی آن نقشی دارید.

 

 

 

به همین مناسبت سازمان ایزو مصاحبه ای با یکی از افراد سازمان Codex Alimentarius داشته است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نقش استانداردها در روز جهانی ایمنی مواد غذایی ، مشتاق هستیم. از این رو سوالاتی را از Tom Heilandt ما از کمیسیون  ایمنی غذایی سازمان ملل متحد ، Codex Alimentarius مطرح کردیم.

 

 

چرا باید بر اهمیت ایمنی مواد غذایی تاکید کنیم؟ آیا قوانین و مواد غذایی کافی نیستند تا به آنچه می‌خریم، اعتماد کنیم؟

مثلاً می‌توانید سوال مشابهی درباره ایمنی جاده بپرسید. حتی اگر ماشین‌ها با هر مدل جدید ایمن‌تر می‌شوند, کار هرگز تمام نمی شود. ما باید به افزایش آگاهی ادامه دهیم تا از خود خشنود باشیم.

 

 

وقتی صحبت از غذا می شود این امر ساده نیست. سیستم‌های غذایی مدرن ما پیچیده هستند و هیچ چیز نباید پذیرفته شود. غذای ایمن غذا نیست بلکه ناقل بیماری و مرگ است. بسیاری از افراد هر سال تحت‌تاثیر بیماری‌های ناشی از غذا قرار می‌گیرند.

 

 

برخی از ما به غذاهای فراوان ، بی خطر و مغذی دسترسی داریم و بخش اعظم آن توسط یک چارچوب قانونی کاملاً توسعه یافته اطمینان حاصل می شود. اجرای چنین چارچوبی ، همراه با بهبود آگاهی مصرف کننده و آمادگی صنعت برای انجام وظیفه خود در تضمین ایمنی مواد غذایی ، همه اقدامات مهمی هستند.

 

 

ما در بسیاری از کشورها ، به ویژه در مناطقی که امنیت غذایی هنوز مشکل ایجاد می کند ، سیستم های ایمنی مواد غذایی به خوبی توسعه نیافته اند و مواد غذایی نا ایمن فشار بیشتری را به افرادی تحمیل می کند که سیستم ایمنی بدن آنها ممکن است از قبل با سوء تغذیه به چالش کشیده شده باشد.

 

 

COVID-19 جهان ما را به لرزه در آورده‌است و بسیاری از نقاط جهان در حال تجربه قرنطینه هستند  ،  اختلالات در تامین غذا و چیزهای دیگر به وجود آمد   . این چگونه نگرش‌ها و رفتارهای ما را در پیرامون غذا شکل داده‌است؟

 

ترس بزرگ در اینجا  ایمنی غذایی نیست بلکه عدم امنیت غذایی است ، هنگامی که کارگران بیمار می شوند یا مرزها بسته می شوند ، و قوانین جدید اداری وضع می شود ،زنجیره های تامین قطع می شوند .

 

 

این ممکن است اهداف خوبی برای محافظت از مردم داشته باشد ، اما هر اقدام محدود کننده می تواند عوارض جانبی داشته باشد و تجارت را مختل کند. COVID-19 همه ما را غافلگیر کرد و بسیاری از مواردی را که قبلاً در نظر گرفته بودیم مورد سؤال قرار داد.

 

 

این مهم است که به همه یادآوری کنیم که هیچ مدرکی مبنی بر انتقال COVID-19 از طریق غذا وجود ندارد. این پیامی است که باید برای مدتی تکرار و تقویت شود تا هرگونه تصور غلطی که ممکن است ایجاد شده باشد را برطرف کنیم.

 

 

با توجه به همه گیری جهانی این بیماری با چه چالش هایی رو به رو هستیم ؟ و چه کاری برای محافظت از خودمان میتوانیم انجام دهیم؟

 

مصرف کنندگان به دلیل افزایش توجه کلی به بهداشت فردی، توجه بیشتری به بهداشت غذا می‌کنند. این چیز خوبی است! لازم به ذکر است که امنیت غذایی عموماً بهبود یافته‌است، چرا که بسیاری از متغیرهای دیگر تغییر کرده‌اند.

در حقیقت، تاثیرات منفی احتمالی بر سیستم‌های ایمنی غذایی ما وجود دارد، به خصوص با توجه به ظرفیت برای بازرسی‌های مواد غذایی، که ممکن است در نتیجه بیماری همه‌گیر کاهش یابد.

ما شاهد افزایش فروش غذای آنلاین هستیم زیرا مردم از بیرون رفتن خودداری می کنند. من مطمئن هستم که این یک روند ماندگار است و می‌تواند چالش‌هایی را در کیفیت مواد غذایی و کنترل‌های ایمنی کسب و کاره‌ای آنلاین جدید به ارمغان بیاورد.

 

 

ایمنی مواد غذایی همانطور که در بالا گفتم برای همه ما بسیار مهم است و ما ، به عنوان مصرف کننده ، باید نقش اساسی در آن داشته باشیم. ما معتقدیم ، در این زمان ، بسیار مهمتر از همیشه است که اگرچه COVID-19 مستقیماً مشکلی برای  ایمنی مواد غذایی  ایجاد نمی کند ، اما ما باید هوشیار  و مراقب حفظ ایمنی مواد غذایی خود باشیم.

 

 

پیام ما برای روز جهانی ایمنی مواد غذایی با هدف اطمینان بخشی به مصرف کنندگان و تولیدکنندگان: ما باید مانند گذشته ، هوشیار باشیم تا اطمینان حاصل کنیم که غذای فردا هنوز ایمن است.

 

 

CODEX ALIMENTARIUS با هدف بهبود ایمنی مواد غذایی از طریق زنجیره تامین مواد غذایی ، محلی و بین المللی انجام می شود. منابع و مراجع آن ها تعداد زیادی از استاندارد های بین المللی ایزو از قبیل ISO 22000 هست.

چگونه استاندارد های بین المللی به ایمنی مواد غذایی کمک می کنند؟

 

استانداردهای بین المللی می تواند و می تواند به عنوان راهنمای اصلی برای همه باشد. استانداردهای جهانی Codex Alimentarius ، مانند استاندارد های ISO ، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار دولت ها ، صنعت و مصرف کنندگان در سراسر جهان قرار می دهد.

آن‌ها به عنوان یک مرجع عمل می‌کنند، به عنوان یک نقطه از درک مشترک و شناخت متقابل، که درک متقابل را ممکن می‌سازد و پایه‌ای برای تجارت ایمن و جهانی مواد غذایی فراهم می‌کند.

 

 

استانداردها در همه شرایط ، مهم هستند به خصوص در مواقع افزایش ناامنی ، مهم هستند. آن‌ها چیزی هستند که به یک نقطه شروع خوب برای توسعه دستورالعمل‌های جدید برای رسیدگی به وضعیت‌های پیش‌بینی‌نشده در آینده کمک می‌کنند.

 

 

از سال 1963 قدرت ما این بوده است که دنیا را برای ایجاد استانداردها و ایجاد اجماع به روشی مشترک ، فراگیر و شفاف جمع کنیم. همه اینها ، بلکه موارد زیادی در جلسات بدنی با حضور صدها نفر از شرکت کنندگان انجام شد. ما و بسیاری از سیستم های سازمان ملل نیاز داریم تا خود و روش کار خود را دوباره معرفی کنیم. من فکر می کنم برخی از آنها را می توانیم از ISO یاد بگیریم.

 

منبع : سایت ایزو

چگونه استانداردهای ایزو در رزو جهانی غذا به ما کمک می کنند که تعادل مناسب را برقرار کنیم؟ 2019

براساس گزارشی که اخیرا توسط یونیسف منتشر شده است از هر سه کودک زیر پنج سال حداقل یک کودک دچار اضافه وزن یا کاهش وزن می باشد.
استانداردهای بین المللی ایزو مواد لازم جهت کمک به شما را فراهم می کنند.

 

 

روز جهانی ایمنی مواد غذایی

 

جهان از بحران تغذیه رنج می برد. بیش از 800 میلیون نفر در جهان گرسنه هستند ، اما تقریباً به همین تعداد نیز افراد چاق وجود دارند . حداقل نیمی از کودکان زیر پنج سال از کمبود ویتامین رنج می برند و افزایش وزن در کودکان همچنان رو به افزایش است.

جهانی سازی ، شهرنشینی ، تغییر آب و هوا و درگیری های سیاسی همه در شرایطی نقش داشته اند که میلیاردها نفر به اشکال مختلف از سوء تغذیه رنج می برند.

روز جهانی غذا که هر ساله در شانزدهم اکتبر جشن گرفته می شود ، می کوشد با ارتقاء آگاهی و اقدام جهانی ، داده و رژیم های غذایی سالم را برای همه افراد در جهان بدون گرسنگی تضمین کند.

 

روز جهانی ایمنی مواد غذایی

شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۹ عبارت است از : رفتار ما آینده ی ما را می سازد ، رژیم های غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی

ایزو دارای بیش از ۱۶۰۰ استاندارد در زمینه تولید مواد غذایی، در جهت بهبود روش های کشاورزی و توزیع و ترویج تولید پایدار می باشد و در عین حال به افزایش ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی می پردازد.

از این گذشته ، آنها مستقیماً در هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد ، كه پایان دادن به گرسنگی ، دستیابی به امنیت غذایی و بهبود تغذیه و ترویج كشاورزی پایدار تا سال 2030 است ، نقش دارند.

 

 

روز جهانی ایمنی مواد غذایی

 

ISO / TC 26030 : نقش مهمی در کمک به رفع گرسنگی و تلاش در جهت دنیای بدون گرسنه و تغذیه ی بهتر در سراسر جهان ایفا می کند. این استاندارد در مورد چگونگی ادغام موضوعات اصلی مسئولیت اجتماعی در زنجیره غذایی می پردازد و همه ی مشاغل را ترغیب می کند که به طور اخلاقی و پایدار عمل کنند.

استانداردهای سری ISO 22000 در مورد مدیریت ایمنی مواد غذایی به سازمان ها کمک می کند تا مخاطرات ایمنی مواد غذایی را شناسایی و کنترل کنند ، و از بخش تولید مواد غذایی اطمینان داشته باشند. ISO همچنین دارای تعدادی استاندارد است که به روشهای تولید پایدار و مسئولانه از قبیل ISO 26000 برای مسئولیت اجتماعی و ISO 20400 برای تهیه پایدار می پردازد.

 

 

این ها شرایط کار اخلاقی را تشویق می‌کنند و شیوه‌های خرید اخلاقی را در کل زنجیره تولید مواد غذایی ترویج می دهند.

در حال حاضر مشخصات فنی ISO / TS 26030 – همچنین نقش مهمی در کمک به رفع گرسنگی و تغذیه بهتر در سراسر جهان ایفا خواهد کرد. با ارائه راهنمایی های واضح در مورد چگونگی ادغام موضوعات اصلی مسئولیت اجتماعی در زنجیره غذایی ، همه مشاغل را ترغیب به فعالیت اخلاقی و پایدار خواهد کرد.

 

 

روز جهانی ایمنی مواد غذایی

همچنین ایزو در بخش های خاص بسیاری از استانداردها دیگر را دارد. به عنوان مثال ، سری ISO 34101 که اخیراً منتشر شده است در مورد کاکائو پایدار و قابل ردیابی ، مجموعه ای از دستورالعمل ها را برای شیوه های کشاورزی سالم از نظر زیست محیطی ، قابلیت ردیابی بهتر دانه های کاکائو و بهبود شرایط کار برای کلیه افراد درگیر در زنجیره تأمین کاکائو فراهم می کند.

منبع : سایت ایزو
گردآوری و ترجمه : الهه تقی زاده بهجتی